VM Cross Country 2019

Lørdag 30. marts 2019 er Aarhus vært for VM Cross Country 2019. Verdens bedste crossløbere løber med. H.K.H. Kronprins Frederik løber med. Og det kan motionsløbere uanset løbeform også - for første gang nogensinde! Det bliver en unik og vild event på det græsbeklædte, skrånende tag på Moesgaard Museum og på naturområdet omkring den spektakulære bygning.

Såvel verdens bedste løbere som motionsløbere på alle niveauer får mulighed for at prøve kræfter med en af atletikkens kongediscipliner; Cross Country - eller den oprindelige danske betegnelse terrænløb.  

Ruten er en ægte mesterskabsrute. Udfordrende på den sjove måde og spektakulær. Den 2 km lange rundstrækning går op ad Moesgaard Museums græsbeklædte tag, gennem den bakkede flotte natur, et mudderhul og en vandgrav - og ikke mindst gennem et 50x20 meter fanzonetelt!

Mens verdensklasse-løberne konkurrerer på 10 km distancen, får løbere på alle niveauer mulighed for at deltage i distancerne ”2 km – The Sprint”, ”4 x 2 km Stafet” og ”4, 8 eller 12km Cross/Trail”.

Så der er mulighed for at udfordre sin nabo, sine venner, kolleger eller familie – eller blot kigge forbi og være tilskuer til den vildeste løbeevent på dansk grund.

Det bliver festligt for både motionister, tilskuere og eliten, der kæmper om verdensmesterskabstitlen.

 

Læs mere om VM Cross Country 2019 på www.vmcross.dk

Se video

Arrangeret af: Dansk Atletik Forbund