Danish Singer-Songwriter Soleima

Soleima er navnet på den danske sangerinde og sangskriver, der i løbet af det sidste år har fået både hjemlandet og omverdenen til at spidse ører. På baggrund af mini albummet No. 14 og de efterfølgende singler ”Paper” og ”Low Life, har Soleima formået at opnå anerkendelse fra et utal af etablerede internationale medier så som BBC Radio 1, Noisey og I.D Magazin samt etablerede danske medier som DR P3, Politiken og Soundvenue. 

Hendes singler fra No. 14 udgivelsen ‘Cracks’ og ‘Breathe’, har fået massiv radio airplay rundt omkring i Europa, og ‘Cracks’ blev P3s uundgåelige i Danmark. Det hele medførte til nomineringer til P3 Guld, Danish Music Awards, Gaffaprisen og Steppeulven. Da hun udgav singlen ’Paper’ vandt hun P3 Gulds Talentpris og koncertbilletterne til hendes tre eksklusive venueshows i december blev revet væk. Senest har hun udgivet ’Low Life’ der har skabt opmærksomhed i USA og igennem hele Europa, singlen blev også anden P3 Ugens Uundgåelig til Soleima. Soleima er på alle måder sin egen artist med et stærkt D.I.Y.-gén, der placerer hende i popmusikkens yderkant. Universet er underspillet og befinder sig i grænselandet mellem melankoli og håb.

Selvom Soleima til tider behandler tunge emner i hendes tekstunivers, så leveres numrene i en face-to-face form med sangerindens meget særegne og unikke vokal, der netop gør hendes musik nærværende og vedkommende. Soleima beskriver selv musikken som ‘Garage-Pop’, mens musikmagasinet Noisey omtaler Soleimas musik som mødet mellem FKA Twigs og Grimes på den bedst tænkelige måde.   

Arrangeret af: VM i Sejlsport