Lær at lave samosas. Få malet en henna-tatovering. Kast dig ud i kreative workshops, prøv aikido, eller tag et spil skak. Hør om hvordan man kan blive frivillig. Vær med til at lave lagkage til det store fælles kagebord. Se cirkus og hør musik fra alle verdenshjørner. Vigtigst af alt; hils på dine nye naboer og vis, at de nu er en del af Smilets By. En by med plads til alle! Derfor er der også noget for enhver smag til Kulturbazar i Ridehuset. Tag en ven med og få to nye. Bliv en del af et oplevelsesrigt kulturmøde mellem flygtninge og aarhusianere, og vær med til at introducere flygtninge til Aarhus’ mange forskellige aktiviteter og tilbud.

Tag del i visionen om at skabe nye fællesskaber, relationer og bedre integration. Vi håber inderligt, at I har lyst til at deltage og byde nye naboer fra Syrien, Afghanistan, Eritrea og andre lande velkommen i et aarhusiansk samfund med åbenhed, solidaritet og mangfoldighed. Kulturbazar arrangeres af Kultur og Borgerservice og er en del af Folkets Møde under Europæisk Frivillighovedstad 2018.

 

SCENEPROGRAM KLOKKEN 13-17

Kl. 13: Åbning ved Aarhus Musikskoles Stompers + Gellerup Guirab N’Drums

Kl. 13.15: Åbningstale ved Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice

Kl. 13.25: Aarhus Streetband – blæs, slagtøj og show

Kl. 13.45: Forestilling med Cirkus Tværs, Gellerups internationale børne- og ungdomscirkus

Kl. 14.45: Aarhus Kommunes Musikskole med Muziba, MusikUnik og World Music Center. Klassisk og verdensmusikorkester, verdensmusik og dans

Kl. 16: Radar præsenterer: Luna Ersahin og Daniel M’bala med orkester og dans

 

AKTIVITETER I RIDEHUSET KLOKKEN 13.30-17

Mød foreningen Chess House, som er et hyggeligt mødested og skakcafe for både nye og øvede skakspillere i alle aldre. Chess House har fået følgeskab af foreningen Aarhus Skoleskak, der gennem mange år har arrangeret skoleskakstævner i Aarhus og omegn, og som har samarbejde med en lang række skoler i og omkring Aarhus.

Bydelsmødre 8220 er kvinder fra Gellerup, som ønsker at dele viden, involvere andre kvinder og skabe forandring i lokalsamfundet. Kom forbi Bydelsmødres kokkeskole og lær at lave samosa/sambusa eller få en flot henna-tatovering.

Mo’s Friends er et løbefællesskab for unge. Vi løber sammen mandag og fredag fra Ungdomskulturhuset.

Prøv yoga med Moga på Kulturbazaren. Alle kan være med. Moga er en del af Mo’s Friends, hvor vi har fokus på at bevæge os og hygge os sammen.

Lav en plakat i trykværkstedet, eller besøg Ungdomskulturhusets og DFUNKs loungeområde, hvor der er kage, kaffe og te.

DFUNK – Dansk Flygtningehjælps Ungdom – er en landsdækkende ungdomsorganisation, der skaber netværk og formidler viden blandt unge med og uden flygtningebaggrund.

Muhabet Aarhus byder på tyrkisk te-hus-stemning. Muhabet er et mødested i Aarhus med kærligt samvær for kvinder og mænd, der har det psykisk svært. Mød Muhabet over et brætspil og hør mere om at være gæst og frivillig hos os.

Aarhus Billed- og Medieskole inviterer til tegneworkshop i kunst-camperen og giver en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå til billedkunst i sin fritid.

Netværksfamilier, en del af Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe, byder på julestemning og danske juletraditioner. Netværksfamilier i Aarhus matcher frivillige danskere og flygtninge. Med en dansk netværksperson eller familie kan flygtninge få hjælp til hverdagens udfordringer, man kan mødes til en kop kaffe, eller udforske Århus sammen. Samtidig lærer man en hel masse om hinandens kultur og traditioner.

Godsbanens Åbne Værksteder er åbne for alle. Du kan få hjælp til at arbejde med Metal, Træ, Keramik, Tekstil, Print eller Lasercut. Vi har lavet en kuglebane ude i værkstederne. Kom og byg en bane på 3 meter og vind en gratis dagsbillet til Godsbanens Åbne Værksteder.

Borgerservice i Aarhus Kommune præsenterer Velkomstspillet – et vendespil på flere sprog om livet i Danmark, uddannelsesmuligheder, NemID, cykelkultur, fritidsaktiviteter, digitalisering, osv. Du kan også få information om NemID og ombytning af kørekort.

Bibliotekerne i Aarhus præsenterer, i samarbejde med læseforeningen, et tilbud for nyankomne flygtninge om at være med i læseklubber og læsehold på bibliotekerne i Aarhus. Man kan oprette lånerkort, høre om bibliotekernes tilbud og relevante arrangementer for nytilkomne borgere.

Kom en tur i biografen og se tre kortfilm om fællesskaber i Aarhus, som du kan blive en del af. Få hjælp til at komme med i foreningslivet, der hvor du bor. Foreningsmentor, Red Barnet Ungdom og Kultur og Borgerservices rejsehold står klar til at vejlede og finde vej ind i forskellige fællesskaber.

Mød Red Barnet Aarhus, spil frivilligspillet, få en snak om vores tilbud og hvad det vil sige at være frivillig hos os. Vi er den lokale afdeling af Red Barnet/Save The Children. Vi arrangerer sommerlejre for børn og teenagere, hjælper flere børn i gang med en aktiv fritid, har familieoplevelsesklubber og meget mere.

Børnekulturhuset står bag et fælles kunstværk, som alle på Kulturbazaren kan bidrage til. Kom sæt dit præg!

 

WORKSHOPS I RIDEHUSET

Kl. 14.30-15.30: Aikido-workshop ved foreningen Aikido Yuishinkai Aarhus. Prøv kræfter med en moderne japansk kampkunst, der forener selvforsvar, kampsport, selvudvikling og mindfulness. Aikido er et godt fællesskab på tværs af sprog og kulturer.

Kl. 15-16: Cirkus workshop ved Cirkus Tværs, Gellerups international børne- og ungdomscirkus. Har du blod på tanden efter vores forestilling, så har vi taget udstyr med, så du selv kan prøve kræfter med nogle af de cirkusdiscipliner, vi øver os på. Cirkus Tværs er et gratis tilbud til børn over 10 år. Vi har åbent hver dag og har til huse i Gellerup.

Kl. 15.10-16: Hjælp med at samle og pynte flotte lagkager i lange baner i Kulturforvaltningens lagkageværksted. Vi slutter af med fælles kagebord for alle besøgende på Kulturbazaren!

 

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Arrangeret af: Aarhus Kommune