Guidet tur på Eskelund

Kan man finde vilde, spiselige urter på en losseplads? Og kan et gammelt affaldsdeponi virkelig bidrage til det gode liv i Aarhus? Det er nogle af de spørgsmål som vi sammen vil forsøge at finde svar på i løbet af denne lidt anderledes Smag på Aarhus-tur til Eskelund, der trods sin størrelse på hele 32 hektar, er relativ ukendt blandt aarhusianerne.

Allerede i Stenalderen blev området brugt som boplads af datiden jægere og samlere, mens området i vikingetiden blev brugt i forbindelse med skibsbyggeri. I mere moderne tid har området været brugt som affaldsdeponi, men efterhånden som Aarhus voksede ud omkring området, så blev det lukket og siden overdækket, hvorefter naturen langsomt har vandret ind.

I dag er området ved at blive omdannet til et natur- og eventområde, der blandt andet huser et landskabslaboratorium og fra 2021 også større kulturarrangementer, som eksempelvis NorthSide.

Tag med på vandring rundt i det 32 hektar store område ved Eskelund og hør mere om, hvordan arealet har udviklet sig, om man kan spise de planter, der vokser derude, og om hvordan området måske kan bidrage ind i arbejdet med FNs verdensmål om bæredygtige byer, sundhed og ikke mindst trivsel i Danmarks næststørste by.

Der er to guidede ture i efteråret:
Onsdag d. 4. september kl. 15.30-17.30
Onsdag d. 9. oktober kl. 15.30-17.30
Turene varer ca. 2 timer

Mødested:  P-pladsen ved Eskelundvej/Åhavevej
Turleder: Biolog og naturformidler Lars Brøndum

Husk: Tøj efter vejret og evt. kikkert, kamera og kaffe

Arrangør: Aarhus Kommune og Naturhistorisk Museum Aarhus

Arrangeret af: Smag på Aarhus