Tag med på en tur rundt i Aarhus, oplev byens mange historiske musikspots, og hør de musikkyndige Aarhusguider fortælle om stedernes betydning.

Aarhus har altid været en musikby, som har dannet ramme om nogle af Danmarks største musikere og givet scene til et væld af internationale koryfæer.

”Byens Lydspor” er en gratis, guidet byvandring, der giver publikum mulighed for at opleve musikkens historiske vingesus, når turen går forbi de steder, hvor historien rent faktisk har udspillet sig.

Spillesteder, ildsjæle og musikmiljøerne omkring dem danner rødderne til den musikby, Aarhus er i dag, og det skal hyldes her i musikåret.

Kom med, og hør nogle af de mange historier og anekdoter, som byen gemmer på, når Aarhusguiderne fortæller om de mange steders betydning for musikken. 

Mødested: Skt. Knuds Torv 2, Aarhus C (foran Netto, Aarhushallen). 

Pris: Det er gratis at deltage, men der er begrænset antal pladser. Derfor skal du have en billet for at få adgang til turen.

Bestil billet via FO-Aarhus.

 

Årets sidste musikbyvandring 

Byens lydspor-turen er arrangeret af Music City Aarhus 2022 i samarbejde med AarhusGuiderne og gennemføres i tilknytning til Den officielle afslutning af Music City Aarhus 2022, hvor hele byen bydes op til sang og musik flere steder i midtbyen, blandt andet Bispetorvet, under overskriften Let's Play Together.

Turen er tidligere i år blevet gennemført fire gange i tilknytning til større musikbegivenheder i byen:

Lørdag 26. marts – Optakt til Music City Aarhus 2022 (stor åbningskoncert på Bispetorvet). 

Torsdag 5. maj  – Optakt til SPOT Festival (koncert med bl.a. Peter Sommer og The Raveonettes samme aften).

Onsdag 13. juli  – Under Aarhus Jazz Festival.

Torsdag 25. august – Optakt til Aarhus Festuge (uofficiel åbning med Gnags-koncert samme aften).

Foto: Lars Kristian Olesen, Aarhusarkiv.dk

Hvis du har spørgsmål om turen – kontakt AarhusGuiderne på tlf. 25 88 88 17.

Læs mere om Music City Aarhus 2022 her

 

Arrangeret af: Aarhusguiderne